Unilin SIP Aanbouw

Unilin SIP Aanbouw

Jordi VerstegenMarch 1, 2023

Als je meer ruimte in je huis wilt, hoef je niet per se te verhuizen. Je kunt ook een aanbouw laten maken! Met SIP-wandelementen gaat dat heel snel en makkelijk. Voor degene die graag klust kunnen deze panelen de oplossing zijn om zijn wensen snel te kunnen vervullen. Het is een prefab product, wat betekent dat het van tevoren gemaakt wordt en daarna snel in elkaar kan worden gezet. Het is ook heel sterk en je kunt er van alles mee bouwen. Het is zelfs helemaal circulair! Dit betekent dat het steeds opnieuw gebruikt kan worden, zonder dat er nieuwe grondstoffen nodig zijn.

Aanbouw

SIP-wandelementen zijn heel handig voor alle soorten gebouwen. Het meest gebruikelijke is om er een aanbouw aan jouw huis mee te maken. Dat kan bijvoorbeeld een uitbreiding van de woonkamer of keuken zijn. Maar je kunt er ook garages, tuinhuizen, praktijkruimtes, hobbykamers, carports en zelfs recreatiewoningen mee maken, dat is maar net waar je behoefte aan hebt. Een oud of nieuw huis, één of meerdere huizen, dat maakt allemaal niet uit.

SIP

De panelen heten SIP, wat staat voor Structural Insulated Panels. Dat betekent dat ze niet alleen isoleren, maar vooral ook stevig genoeg zijn om de bouw te dragen. Dit komt door de drie verticale ribben in de panelen. Deze zorgen ervoor dat de panelen heel sterk zijn en dat je er makkelijk leidingen en afvoeren in kunt verwerken. Hierdoor kun je eenvoudig en snel beginnen met afwerken en dat scheelt geld en tijd.

Voordelen van SIP

De SIP-wandelementen van Unilin Insulation hebben veel voordelen als je een aanbouw of bouwwerk wilt bouwen. De wandelementen hebben een breedte van 120 cm en kunnen tot wel 800 cm lang zijn. Ze zijn ook niet zwaar en eenvoudig te monteren met koppelingsveren en schroeven. Daarnaast zijn ze ook luchtdicht, wat betekent dat er geen lucht kan ontsnappen en je dus bespaart op energiekosten. Bij de wandelementen kun je optioneel al sparingen laten maken voor deuren en ramen, waardoor je nog sneller kunt beginnen met bouwen. Tekeningen en een montageplan worden meegeleverd en zo kun je het prefab bouwpakket dus op de juiste volgorde monteren.

Waarom zou je hier voor moeten kiezen?

  • Een goede isolatie
  • Alle leidingen zitten verstopt in de muren, waardoor je meer binnenruimte hebt.
  • Het houdt de warmte binnen, dus je hebt minder energiekosten.
  • Je kunt later eenvoudig uitbreiden als je dat zou willen.
  • Het is milieubewust en kan op een later moment makkelijk worden gedemonteerd en hergebruikt.
  • Je kunt het zelf afwerken, hoe jezelf wilt.
  • Het is van hoge kwaliteit, maar toch goed te betalen.

Project in Bitgum, Friesland

Mocht je nou geïnteresseerd zijn in dit product, vraag dan nu een offerte aan!

Kijk voor meer informatie op de website van Unilin of check via deze link de gehele brochure van de SIP aanbouw.